Fagseminar: "Sporene i kroppen etter traumer"

Fagseminar: "Sporene i kroppen etter traumer"

Publisert av Berit Aanesen den 12.09.22.
20. oktober kl 18-2130 arrangerer vi fagseminar med tema "Sporene i kroppen etter traumer", med psykologspesialist og kroppspsykoterapeut Veslemøy Merton.  Seminaret gir noen smakebiter på temaet, bl.a.:
- Hva er traumer? Vanlige reaksjoner?
- Grunnmodeller (toleransevinduet, nevroaffektiv utviklingsteori, polyvagal teori)
- Stabiliseringsmetoder – intervensjoner for å regulere kroppslig over- og underaktivering
- Arbeid med kontakt - samregulering
- Utforske egne symptomer på stress og hva som stimulerer/beroliger
- Terapeutisk nærvær

 

Arrangementet henvender seg til terapeuter som har interesse for en kroppslig forståelses- og behandlingstilnærming av traumer. Fra kl 18-2030 vil Veslemøy Merton lede seminaret med teori, praktiske øvelser, erfaringsutveksling og refleksjon. Deretter er det satt av en time til fri diskusjon for deltakerne.  

Seminaret er basert på elementer fra nevroaffektiv utviklingspsykologi, Bodynamic systemet, SE (Somatic experiencing) og sensomotorisk psykoterapi.

Veslemøy Merton er psykologspesialist og kroppspsykoterapeut. Hun har jobbet mange år i spesialisthelsetjenesten, med privatpraksis ved siden av - individualterapi, par/familiesamtaler, undervisning, veiledning av terapeuter.
Hun har også drevet kurs og etterutdanningen «Sporene i kroppen etter traumer» (Kamaklinikken) de siste ti årene. I tillegg underviser hun om traumer og mindfulness på Mindfulness-instruktørutdannelse (Creation Work) og på utdannelse i Gruppeterapi for psykologer (Institutt for aktiv psykoterapi).

Seminaret avholdes i Ruseløkkveien 59, Oslo.  Påmelding kreves (e-post til beritaanesen@gmail.com, senest 12. oktober).  Deltakeravgift: 150 for NFIT-medlemmer, 300 for øvrige.