Fagseminar om kjønnsmangfold og kjønnsinkongruens

Fagseminar om kjønnsmangfold og kjønnsinkongruens

Publisert av Berit Aanesen den 08.04.21. Oppdatert 12.04.21.

Fagkveld på zoom med Ruth Eckhoff del 1 (22. april): 

«Hvordan kan vi som integrative terapeuter møte kjønnsmangfoldet / personer som opplever kjønnsinkongruens og/eller deres pårørende?»

Det blir først et foredrag av Ruth med bildeillustrasjoner laget av Birna Rørslett (naturfotograf), Ruths partner som er transperson. 

Innhold: Hva vil det si å ikke passe inn i to-kjønnsmodellen og hva slags utfordringer i sin livssituasjon kan transpersoner / personer som opplever kjønnsinkongruens oppleve? Skeiv teori, nye begreper for kjønnsmangfold, endringer i diagnosekategorier, historikk omkring lovverk og rettigheter. Perspektiver på behandling og organisering av tilbud (fortid, nåtid og framtid). Hva kan vi bidra med som integrative terapeuter?  

Refleksjon og diskusjon i smågrupper og plenum.   


Del 2. Samfunnsperspektiver på kjønnsmangfold og kjønnsinkongruens. 10. juni. Hovedpunkter i mediadebatter de siste årene. Utenforskap, mikroaggresjoner og interseksjonalitet. Hvordan jobbe med egne holdninger på dette området? Utfordringer i parforhold ved kjønnsinkongruens. Integrativ parterapi. Ruth og Birna Rørslett innleder. Det blir anledning til å stille spørsmål. Refleksjon og diskusjon. 


Del 3. Forsknings- og utviklingsprosjekter i forbindelse med kjønnsmangfold og kjønnsinkongruens. Høsten 2021 (dato kommer). Ruth presenterer et eget pågående prosjekt. Aktuell litteratur. Refleksjon og diskusjon. 

For påmelding, fagplan og mer info: beritaanesen@gmail.com